40 dag chudego sera twarogowego
20 dag fasolki szparagowej ugotowanej lub konserwowej odcedzonej z zalewy
15 dag jab??ka
4 ??y??ki umytego, drobno posiekanego koperku
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??ka musztardy
Ä? szklanki jogurtu,
s??l
sok cytrynowy |
Ser pokrajaÄ? w kostkÄ?. OstudzonÄ? fasolkÄ? pokrajaÄ? w kawa??ki o d??ugo??ci ok. 1 cm. Czosnek obraÄ?, rozetrzeÄ? z solÄ?, wymieszaÄ? z musztardÄ? i jogurtem. Jab??ko umyÄ?, obraÄ?, utrzeÄ? na tarce z du??ymi otworami, skrapiajÄ?c sokiem cytrynowym, a nastÄ?pnie wymieszaÄ? z jogurtem. Sos przyprawiÄ? do smaku solÄ?. Pokrajany ser po??Ä?czyÄ? z fasolkÄ? i koperkiem, wy??o??yÄ? na salaterkÄ?, polaÄ? sosem. PodawaÄ? bez dodatk??w lub z ciemnym pieczywem.
|