Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sklarowane mas??o

1/2 kg mas??a
1. Mas??o stopiÄ? w rondlu o grubym dnie. 2. PodgrzewaÄ? na p??ytce azbestowej, oko??o 40 min., trzymujÄ?c sta??Ä? temperaturÄ?. Nie dopu??ciÄ? do zagotowania. WiÄ?kszo??Ä? p??ynu. wyparuje, a zanieczyszczenia opadnÄ? na dno. 3. PrzecedziÄ? mas??o przez kilka warstw gazy. Sklarowane mas??o przy sma??eniu w wysokich temperaturach nie pali, siÄ?. Mo??e byÄ? przechowywane w lod??wce przez rok.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design