60 dag twarogu,
??y??ka mas??a,
5 ??y??ek mÄ?ki,
2 ??y??ki kaszy manny,
3 ??y??ki cukru,
1/3 szklanki ??mietany,
2 ??y??ki tartej bu??ki,
4 jaja,
s??l do smaku |
Twar??g zemleÄ? w maszynce, w??o??yÄ? do miski i wbijajÄ?c po jednym ??????tku ucieraÄ? z dodatkami. WysmarowaÄ? formÄ? lub fili??anki t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. UbiÄ? pianÄ? z bia??ek, wymieszaÄ? ?? masÄ? i k??a??Ä? do formy budyniowej lub fili??anek. WstawiÄ? do naczynia z gorÄ?cÄ? wodÄ? i gotowaÄ? n?? parze pod przykryciem. PotrawÄ? podawaÄ? polanÄ? mas??em lub bia??ym sosem.
|