50 dag ziemniak??w
50 dag twarogu
2 ??????tka
??y??eczka kminku
5 dag mas??a
s??l
szklanka ??mietany |
Ugotowane w mundurkach ziemniaki ostudziÄ?, obraÄ? i przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?. DodaÄ? ??????tka, twar??g, kminek, mas??o oraz s??l i wszystko dok??adnie ugnie??Ä?. PrzygotowanÄ? masÄ? w??o??yÄ? do zwil??onego p????ciennego woreczka, zawiÄ?zaÄ? mocnÄ?, lnianÄ? niciÄ? i przykryÄ? drewnianÄ? deseczkÄ?, obciÄ???onÄ? kamieniem. ZostawiÄ? tak na kilka godzin. Po wyjÄ?ciu z woreczka ser pokrajaÄ? ostrym, zwil??onym no??em w plastry, u??o??yÄ? na talerzu i polaÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ?.
|