Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pierogi "fagockie"


Ciasto:
40 dag maki,
jajo,
woda

Nadzienie:
grzyby suszone,
25 dag kaszy gryczanej,
35 dag t??ustego twarogu,
1,5 ??y??ki t??uszczu,
ma??a cebula,
s??l,
jajo,
pieprz,
majeranek.
10 dag s??oniny do polania
Na wywarze grzybowym ugotowaÄ? na p????sypko kaszÄ? gryczanÄ?. OstudzonÄ? zemleÄ? w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami. DodaÄ? przesma??onÄ? uprzednio cebulÄ?, pieprz, przyprawy i jajo. Zagnie??Ä? ciasto jak na pierogi, cienko rozwa??kowaÄ?, uk??adaÄ? nadzienie, zawijaÄ? brzegi, zacisnÄ?Ä? i wykrawaÄ? szklankÄ? niewielkie pierogi. Ugotowane polaÄ? stopionÄ? s??oninÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design