Ciasto:
40 dag maki,
jajo,
woda
Nadzienie:
grzyby suszone,
25 dag kaszy gryczanej,
35 dag t??ustego twarogu,
1,5 ??y??ki t??uszczu,
ma??a cebula,
s??l,
jajo,
pieprz,
majeranek.
10 dag s??oniny do polania |
Na wywarze grzybowym ugotowaÄ? na p????sypko kaszÄ? gryczanÄ?. OstudzonÄ? zemleÄ? w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami. DodaÄ? przesma??onÄ? uprzednio cebulÄ?, pieprz, przyprawy i jajo. Zagnie??Ä? ciasto jak na pierogi, cienko rozwa??kowaÄ?, uk??adaÄ? nadzienie, zawijaÄ? brzegi, zacisnÄ?Ä? i wykrawaÄ? szklankÄ? niewielkie pierogi. Ugotowane polaÄ? stopionÄ? s??oninÄ?.
|