Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BlSZKOPT ?šNIADANIOWY

35 dag mÄ?ki pszennej,
25 dag cukru,
12 jaj.
??????tka utrzeÄ? z cukrem do bia??o??ci. Bia??ko ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ?. Co utartych ??????tek dodaÄ? pianÄ? i przesianÄ? mÄ?kÄ? i lekko wymieszaÄ?, by piana nie opad??a. W??o??yÄ? do formy wysmarowanej t??uszczem i wysypanej przesianÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Piec 40 minut. Po upieczeniu ostudziÄ? i wyjÄ?Ä? z formy. Na drugi dzie?? biszkopt przeciÄ?Ä? i prze??o??yÄ? marmoladÄ?. Wierzch polukrowaÄ? lub przybraÄ? konfiturami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design