35 dag pieczarek (??redniej wielko??ci),
10 dag cebuli,
2 ??y??ki tartej bu??ki,
10 dag t??uszczu,
3 ??y??ki mÄ?ki,
2 jaja,
p???? pÄ?czka kopru,
s??l,
pieprz |
Pieczarki umyÄ?, wyciÄ?Ä? trzony, kt??re nale??y posiekaÄ? i przesma??yÄ? z cebulÄ?. Kapelusiki pieczarek osoliÄ? i opr??szyÄ? mÄ?kÄ?. Do posiekanych trzon??w dodaÄ? siekany koper, jajo, tartÄ? bu??kÄ? i przyprawiÄ? do smaku. Nape??niaÄ? farszem kapelusiki pieczarek, maczaÄ? w roztrzepanym jaju i tartej bu??ce i nastÄ?pnie sma??yÄ? na t??uszczu. Po usma??eniu, przykryÄ? na chwilÄ? pokrywÄ?, aby wewnÄ?trz nie by??y surowe.
|