6 dag grzyb??w suszonych,
20 dag kaszy manny,
du??a cebula,
2,5 ??y??ki t??uszczu,
3 jaja,
2 ??y??ki tartej bu??ki,
pieprz,
s??l |
UgotowaÄ? op??ukane i namoczone grzyby. WyjÄ?Ä? je i poszatkowaÄ?; w wywarze ugotowaÄ? kaszÄ? na sypko. CebulÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? i przesma??yÄ? razem z poszatkowanymi grzybami. WymieszaÄ? z ostudzonÄ? kaszÄ? mannÄ?, wbiÄ? ??????tka, dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i przyprawy. UbiÄ? pianÄ? z bia??ek, po??Ä?czyÄ? z ca??o??ciÄ?. MasÄ? wyrobiÄ? i zapiec w piekarniku, najlepiej w naczyniach porcjowych. PodawaÄ? z ziemniakami i sosem ??mietanowym lub koperkowym.
|