Ciasto:
30 dag mÄ?ki pszennej,
4 ??y??ki margaryny lub mas??a,
??y??ka cukru,
3 ??y??ki ??mietany,
jajo
Nadzienie:
50 dag grzyb??w,
du??a cebula,
2 ??y??ki t??uszczu,
p???? czerstwej bu??ki paryskiej,
2 jaja,
pieprz,
s??l |
Z podanych produkt??w zagnie??Ä? kruche ciasto. Grzyby oczy??ciÄ?, ??myÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? z cebulÄ?. NastÄ?pnie posiekaÄ? lub zemleÄ? w maszynce razem z namoczonÄ? i odci??niÄ?tÄ? czerstwÄ? bu??kÄ?, dodaÄ? ugotowane na twardo i posiekane jaja. Nadzienie przyprawiÄ? i nak??adaÄ? na rozwa??kowane ciasto, zacisnÄ?Ä? brzegi i ciÄ?Ä? sko??ne paszteciki d??ugo??ci ok. 6 cm. PosmarowaÄ? jajem i upiec w piekarniku.
|