Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PASZTECIKI KRUCHE Z GRZYBAMI

Ciasto:
30 dag mÄ?ki pszennej,
4 ??y??ki margaryny lub mas??a,
??y??ka cukru,
3 ??y??ki ??mietany,
jajo

Nadzienie:
50 dag grzyb??w,
du??a cebula,
2 ??y??ki t??uszczu,
p???? czerstwej bu??ki paryskiej,
2 jaja,
pieprz,
s??l
Z podanych produkt??w zagnie??Ä? kruche ciasto. Grzyby oczy??ciÄ?, ??myÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? z cebulÄ?. NastÄ?pnie posiekaÄ? lub zemleÄ? w maszynce razem z namoczonÄ? i odci??niÄ?tÄ? czerstwÄ? bu??kÄ?, dodaÄ? ugotowane na twardo i posiekane jaja. Nadzienie przyprawiÄ? i nak??adaÄ? na rozwa??kowane ciasto, zacisnÄ?Ä? brzegi i ciÄ?Ä? sko??ne paszteciki d??ugo??ci ok. 6 cm. PosmarowaÄ? jajem i upiec w piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design