Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PASZTET Z GRZYB??W

1 kg grzyb??w ??wie??ych,
du??a cebula,
20 dag ??wie??ej s??oniny,
p???? czerstwej bu??ki paryskiej,
3 jaja,
2 ??y??ki ??mietany,
2 ??y??ki tartej bu??ki,
pieprz,
ziele angielskie lub ga??ka muszkato??owa,
s??l, przyprawa do zup
Grzyby oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i udusiÄ? na s??oninie razem z cebulÄ?. DodaÄ? czerstwÄ? bu??kÄ?, aby wch??onÄ???a sos. OstudziÄ?, nastÄ?pnie zemleÄ? w maszynce dwa razy. Do masy wbiÄ? jaja, dodaÄ? przyprawy i tartÄ? bu??kÄ?. Naczynie wysmarowaÄ? t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, w??o??yÄ? masÄ? i zapiec. PodawaÄ? z sur??wkami i ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design