Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KULEBIAK KRUCHY Z GRZYBAMI

Ciasto:
30 dag mÄ?ki pszennej,
5 ??y??ek t??uszczu (margaryna),
1,5 ??y??ki cukru,
2 ??y??ki ??mietany,
jajo,
s??l

Nadzienie:
60 dag grzyb??w,
du??a cebula,
1,5 ??y??ki t??uszczu,
3 ??y??ki tartej bu??ki,
1,5 ??y??ki ??mietany,
pieprz,
s??l,
jajo
Grzyby oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? z cebulÄ? na t??uszczu. DodaÄ? ??mietanÄ?. Gdy przestygnÄ? - dodaÄ? przyprawy, tartÄ? bu??kÄ? i jajo. Z podanych sk??adnik??w zagnie??Ä? kruche ciasto i rozwa??kowaÄ?. Na??o??yÄ? wzd??u?? nadzienie, zawinÄ?Ä? brzegi (nadajÄ?c kszta??t pod??u??ny), posmarowaÄ? rozmieszanym jajem i upiec w piekarniku. PodawaÄ? kulebiak z sur??wkami, polany t??uszczem, z sosami lub do zup czystych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design