Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KULEBIAK Z RY??U I GRZYB??W

Ciasto:
40 dag mÄ?ki pszennej,
3 dag dro??d??y,
1,5 szklanki mleka,
cukier,
3 ??y??ki t??uszczu (margaryna lub smalec),
s??l,
2 jaja

Nadzienie:
20 dag ry??u,
cebula,
5 dag grzyb??w suszonych,
3 ??y??ki t??uszczu,
s??l,
pieprz,
jajo
Ry?? ugotowaÄ? na sypko na wywarze z grzyb??w. ZrobiÄ? rozczyn z mÄ?ki, dro??d??y i mleka, a gdy wyro??nie - dodaÄ? rozmieszane jaja i pozosta??e sk??adniki; starannie wyrobiÄ?. PostawiÄ? w ciep??ym miejscu do wyro??niÄ?cia. Do ugotowanego ry??u dodaÄ? przesma??anÄ? cebulÄ?, ugotowane posiekane grzyby i przyprawy. Ciasto rozwa??kowaÄ?, na??o??yÄ? ciep??e nadzienie i zwinÄ?Ä?, nadajÄ?c kszta??t pod??u??ny. Po??o??yÄ? na blachÄ?, zostawiÄ? do ponownego wyro??niÄ?cia, potem posmarowaÄ? jajem, ozdobiÄ? paskami ciasta i upiec w piekarniku. PodawaÄ? z mas??em albo z sosem ??mietankowym lub pomidorowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design