1 kg ziemniak??w,
cebula,
4 ??y??ki t??uszczu,
4 ??y??ki tartej bu??ki,
2 ??y??ki mÄ?ki,
4 dag grzyb??w suszonych,
s??l,
majeranek,
pieprz,
3 jaja,
2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej |
Ziemniaki ugotowaÄ?, ostudziÄ? i zemleÄ? w maszynce. DodaÄ? pokrajanÄ? i zrumienionÄ? cebulÄ?, trochÄ? tartej bu??ki, 2 jaja, mÄ?kÄ? oraz ugotowane i posiekane grzyby. MasÄ? przyprawiÄ? i dok??adnie wyrobiÄ?; formowaÄ? pod??u??ne wa??eczki, maczaÄ? je w jaju, panierowaÄ? w tartej bu??ce i sma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z sur??wkami i sosami
|