Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
NALE?šNIKI Z JAJAMI I GRZYBAMI

Ciasto:
30 dag mÄ?ki,
2 szklanki mleka,
stopiona s??onina do sma??enia,
jajo,
s??l

Nadzienie:
50 dag grzyb??w ??wie??ych,
du??a cebula,
3,5 ??y??ki smalcu,
??y??ka tartej bu??ki,
s??l,
pieprz,
3 jaja,
naÄ? pietruszki,
3 ??y??ki t??uszczu do sma??enia
Z wymienianych sk??adnik??w przygotowaÄ? ciasto i usma??yÄ? nale??niki. Grzyby oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ?. CebulÄ? pokrajaÄ?, zrumieniÄ?, dodaÄ? grzyby i udusiÄ?. Nadzienie przyprawiÄ? pieprzem, dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ? oraz ugotowane i posiekane jaja. SmarowaÄ? nale??niki, sk??adaÄ? w tr??jkÄ?ty i sma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ?, sa??atkÄ? pomidorowÄ? ewentualnie z sosami. Mo??na tak??e smarowaÄ? nale??niki serem lub powid??ami i polewaÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design