Ciasto:
30 dag mÄ?ki,
2 szklanki mleka,
stopiona s??onina do sma??enia,
jajo,
s??l
Nadzienie:
50 dag grzyb??w ??wie??ych,
du??a cebula,
3,5 ??y??ki smalcu,
??y??ka tartej bu??ki,
s??l,
pieprz,
3 jaja,
naÄ? pietruszki,
3 ??y??ki t??uszczu do sma??enia |
Z wymienianych sk??adnik??w przygotowaÄ? ciasto i usma??yÄ? nale??niki. Grzyby oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ?. CebulÄ? pokrajaÄ?, zrumieniÄ?, dodaÄ? grzyby i udusiÄ?. Nadzienie przyprawiÄ? pieprzem, dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ? oraz ugotowane i posiekane jaja. SmarowaÄ? nale??niki, sk??adaÄ? w tr??jkÄ?ty i sma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ?, sa??atkÄ? pomidorowÄ? ewentualnie z sosami. Mo??na tak??e smarowaÄ? nale??niki serem lub powid??ami i polewaÄ? ??mietanÄ?.
|