12 dag grzyb??w suszonych,
15 dag cebuli,
3 ??y??ki t??uszczu,
15 dag kaszy manny,
2,5 ??y??ki tartej bu??ki,
s??l,
pieprz,
3 jaja,
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej |
Grzyby op??ukaÄ? i ugotowaÄ?. CebulÄ? drobno posiekaÄ? i przesma??yÄ? na t??uszczu. Grzyby osÄ?czyÄ?, posiekaÄ?, dodaÄ? cebulÄ?, ugotowanÄ? na wywarze grzybowym kaszÄ? mannÄ?, jajo ugotowane na twardo i posiekane; przyprawiÄ?, dodaÄ? surowe 2 jaja i formowaÄ? owalne kotleciki. ObtaczaÄ? je w tartej bu??ce i sma??yÄ? na gorÄ?cym t??uszczu. PodawaÄ? z ziemniakami oraz gotowanÄ? czerwonÄ? kapustÄ? lub z sur??wkami.
|