1 kg kapusty bia??ej,
50 dag grzyb??w (prawdziwki),
du??a cebula,
4 ??y??ki t??uszczu,
10 dag tartej bu??ki,
p???? szklanki ??mietany,
przyprawa do zup,
s??l,
pieprz,
??y??ka mÄ?ki,
jajo,
szklanka wywaru z w??oszczyzny |
KapustÄ? wydrÄ???yÄ? i wrzuciÄ? na kilka minut da wrzÄ?tku. NastÄ?pnie ostudziÄ?, pooddzielaÄ? li??cie, m??otkiem ad miÄ?sa rozbiÄ? nerwy li??ciowe. PrzygotowaÄ? nadzienie z poszatkowanych grzyb??w, przesma??onych razem z po??owÄ? posiekanej cebuli. Do ostudzonego nadzienia dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, jajo i przyprawy, a nastÄ?pnie zawijaÄ? w li??cie, robiÄ?c owalne go??Ä?bki. U??o??yÄ? w brytfannie, dodaÄ? t??uszczu, podlaÄ? wywarem z w??oszczyzny i dusiÄ? do miÄ?kko??ci. Usma??yÄ? na t??uszczu resztÄ? cebuli, mÄ?kÄ? zrumieniÄ?, rozprowadziÄ? wywarem, dodaÄ? ??mietanÄ?, doprawiÄ? da smaku. PodawaÄ? z ziemniakami.
|