Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BISZKOPT MAKOWY

20 dag maku,
5 dag tartej bu??ki,
20 dag cukru,
6 jaj,
1 olejek migda??owy.
Mak sparzyÄ? i dwukrotnie zmieliÄ?. NastÄ?pnie nadal ucieraÄ? dodajÄ?c stopniowo cukier, przesianÄ? tartÄ? bu??kÄ? i po jednym ??????tku. Na koniec dodaÄ? sztywno ubitÄ? pianÄ? z bia??ek. Ca??o??Ä? lekko wymieszaÄ?. W??o??yÄ? do formy wysmarowanej t??uszczem i wysypanej tartÄ? bu??kÄ?. Piec ok. 30 minut. Po ostudzeniu mo??na prze??o??yÄ? dowolnÄ? masÄ? i polukrowaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design