1 kg kapusty bia??ej,
30 dag grzyb??w,
cebula,
czerstwa bu??ka,
p???? szklanki mleka,
3 ??y??ki t??uszczu,
3 ??y??ki kaszy manny,
s??l,
pieprz,
3 jaja,
szklanka wywaru z w??oszczyzny,
przyprawa do zup |
KapustÄ? wydrÄ???yÄ? i sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Grzyby oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, poszatkowaÄ? i przesma??yÄ? razem z posiekanÄ? cebulÄ?. DodaÄ? namoczonÄ? w mleku i odci??niÄ?tÄ? bu??kÄ? oraz kaszÄ? mannÄ?. Nadzienie wymieszaÄ? z przyprawami i ugotowanymi, posiekanymi jajami. W li??cie zawijaÄ? nadzienie, w??o??yÄ? go??Ä?bki do rondla i podlaÄ? wywarem z w??oszczyzny; dusiÄ? w piekarniku do miÄ?kko??ci. PodawaÄ? polane sosem cebulowym z ziemniakami.
|