Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Go??Ä?bki z grzyb??w i jaj

1 kg kapusty bia??ej,
30 dag grzyb??w,
cebula,
czerstwa bu??ka,
p???? szklanki mleka,
3 ??y??ki t??uszczu,
3 ??y??ki kaszy manny,
s??l,
pieprz,
3 jaja,
szklanka wywaru z w??oszczyzny,
przyprawa do zup
KapustÄ? wydrÄ???yÄ? i sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Grzyby oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, poszatkowaÄ? i przesma??yÄ? razem z posiekanÄ? cebulÄ?. DodaÄ? namoczonÄ? w mleku i odci??niÄ?tÄ? bu??kÄ? oraz kaszÄ? mannÄ?. Nadzienie wymieszaÄ? z przyprawami i ugotowanymi, posiekanymi jajami. W li??cie zawijaÄ? nadzienie, w??o??yÄ? go??Ä?bki do rondla i podlaÄ? wywarem z w??oszczyzny; dusiÄ? w piekarniku do miÄ?kko??ci. PodawaÄ? polane sosem cebulowym z ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design