90 dag por??w bia??ych,
30 dag rydz??w lub innych grzyb??w,
3 ??y??ki t??uszczu,
p???? szklanki ??mietany,
2 ??y??ki mÄ?ki,
??y??ka octu lub soku z cytryny,
koper,
s??l,
cukier,
pieprz,
2 ??????tka,
przyprawa da zup |
Oczyszczane pory pokrajaÄ? w paseczki (ok. 2 cm) i dusiÄ? z t??uszczem w ma??ej ilo??ci wody do miÄ?kko??ci. Grzyby oczy??ciÄ?, umyÄ?, pokrajaÄ? w paski, usma??yÄ? na t??uszczu ?? dodaÄ? do uduszonych por??w. PotrawÄ? podprawiÄ? ??mietanÄ? zmieszanÄ? z mÄ?kÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku i zaciÄ?gnÄ?Ä? ??????tkami. PodawaÄ? z ry??em.
|