Ciasto:
35 dag mÄ?ki,
jajo,
woda
Nadzienie:
50 dag rydz??w,
cebula,
10 dag t??uszczu,
2 ??y??ki tartej bu??ki,
2 jaja,
s??l,
majeranek lub ga??ka muszkato??owa,
pieprz |
Rydze i cebulÄ? oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i poszatkowaÄ?, a nastÄ?pnie udusiÄ? na t??uszczu i posiekaÄ?. DodaÄ? przyprawy, trochÄ? tartej bu??ki i jaja. Ciasto zagnie??Ä? jak padano w przepisach poprzednich, rozwa??kowaÄ? i uk??adaÄ? farsz. ZawijaÄ?, formowaÄ? ma??e ko??duny i gotowaÄ? je w osolonej wodzie. Mo??na podawaÄ? w czerwonym barszczu lub bulionie, a tak??e polane t??uszczem ze zrumienionÄ? cebulÄ?.
|