Szklanka mleka,
2 ??y??ki mas??a,
20 dag mÄ?ki,
50 dag grzyb??w ??wie??ych,
2 cebule,
2 ??y??ki t??uszczu,
4 jaja,
4 ??y??ki tartej bu??ki,
pieprz,
s??l,
cukier,
przyprawa do zup,
naÄ? pietruszki |
ZagotowaÄ? mleko z mas??em i zaparzyÄ? mÄ?kÄ?. Grzyby oczy??ciÄ?, starannie op??ukaÄ?, udusiÄ? z cebulÄ? na t??uszczu. Gdy ostygnÄ? zemleÄ? w maszynce. Do przestudzanego ciasta dodaÄ? grzyby, tartÄ? bu??kÄ? i ??????tka. Dok??adnie wyrobiÄ?, dodaÄ? przyprawy i ubitÄ? z bia??ek pianÄ?. PosypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. PrzygotowanÄ? masÄ? wk??adaÄ? do fili??anek i postÄ?powaÄ? jak w przepisie na tymbaliki jarskie.
|