Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Tymbaliki z grzyb??w ??wie??ych

Szklanka mleka,
2 ??y??ki mas??a,
20 dag mÄ?ki,
50 dag grzyb??w ??wie??ych,
2 cebule,
2 ??y??ki t??uszczu,
4 jaja,
4 ??y??ki tartej bu??ki,
pieprz,
s??l,
cukier,
przyprawa do zup,
naÄ? pietruszki
ZagotowaÄ? mleko z mas??em i zaparzyÄ? mÄ?kÄ?. Grzyby oczy??ciÄ?, starannie op??ukaÄ?, udusiÄ? z cebulÄ? na t??uszczu. Gdy ostygnÄ? zemleÄ? w maszynce. Do przestudzanego ciasta dodaÄ? grzyby, tartÄ? bu??kÄ? i ??????tka. Dok??adnie wyrobiÄ?, dodaÄ? przyprawy i ubitÄ? z bia??ek pianÄ?. PosypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. PrzygotowanÄ? masÄ? wk??adaÄ? do fili??anek i postÄ?powaÄ? jak w przepisie na tymbaliki jarskie.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design