50 dag grzyb??w ??wie??ych,
cebula,
3 ??y??ki t??uszczu,
3 bu??ki (czerstwe),
s??l,
pieprz,
1,20 kg ziemniak??w,
35 dag mÄ?ki,
3 jaja,
10 dag s??oniny do kraszenia |
Grzyby oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? z cebulÄ? na t??uszczu. DodaÄ? pokrojone w kotkÄ? czerstwe bu??ki (kt??re wch??onÄ? sos) i dok??adnie wymieszaÄ?. MasÄ? posiekaÄ? i doprawiÄ?, wbiÄ? jajo. PrzygotowaÄ? ciasto z ugotowanych i przetartych ziemniak??w, mÄ?ki i jaj; podzieliÄ? na kawa??ki i nadziewaÄ? farszem grzybowym. Knedle ugotowaÄ? w s??onej wodzie i polaÄ? s??oninÄ? przesma??anÄ? z cebulÄ?.
|