50 dag grzyb??w (prawdziwki),
2 ??y??ki t??uszczu,
du??a cebula,
10 dag mÄ?ki,
3 ??y??ki tartej bu??ki,
3/4 szklanki mleka,
pieprz,
przyprawa do zup,
s??l,
4 jaja |
Grzyby oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ? i przesma??yÄ? n?? czÄ???ci t??uszczu razem z drobno pokrajanÄ? cebulÄ?: SporzÄ?dziÄ? zasma??kÄ? z t??uszczu i mÄ?ki, rozprowadziÄ? mlekiem, zagotowaÄ?. Grzyby z cebulÄ? zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? do przestudzonego ciasta, wbiÄ? po jednym ??????tku, przyprawiÄ? do smaku, wsypaÄ? trochÄ? tartej bu??ki. NastÄ?pnie ubiÄ? pianÄ? z bia??ek, lekko wymieszaÄ? z ca??o??ciÄ? i w??o??yÄ? do wysmarowanej t??uszczem i posypanej tartÄ? bu??kÄ? formy. Dalej postÄ?powaÄ? jak podano w przepisie: Budy?? z makaronu domowego.
|