5 dag grzyb??w suszonych,
25 dag kaszy manny,
5 dag t??uszczu,
du??a cebula,
1,5 ??y??ki tartej bu??ki,
5 jaj,
s??l i pieprz do smaku |
Grzyby ugotowaÄ? i drobno posiekaÄ?. Na wywarze grzybowym ugotowaÄ? kaszÄ?. Do pokrojonej i przesma??anej na t??uszczu cebuli dodaÄ? grzyby, zmieszaÄ? z przestudzonÄ? kaszÄ? mannÄ?, wbiÄ? 3 ??????tka, przyprawiÄ?, dodaÄ? trochÄ? tartej bu??ki. PianÄ? z trzech bia??ek ubiÄ?, ostro??nie wymieszaÄ? z masÄ?. DodaÄ? ugotowane na twardo i posiekane 2 jaja. FormÄ? budyniowÄ? lub fili??anki wysmarowaÄ? pozosta??ym t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, w??o??yÄ? do nich masÄ? i ugotowaÄ? na parze. PodawaÄ? z sosem ??mietanowym lub cebulowym.
|