Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?šwie??e grzyby ze ??mietanÄ?

1 kg borowik??w, ko??larzy, ma??lak??w
2 dag cebuli
2 dag mas??a lub margaryny
15-20 dag ??mietany
s??l .
pieprz
zielona pietruszka
Grzyby oczy??ciÄ? z ziemi no??em, szybko op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w cienkie krÄ???ki lub w paski. Z ma??lak??w zdjÄ?Ä? ??luzowatÄ? sk??rkÄ?. Grzyby skropiÄ? wodÄ?, udusiÄ? z cebulÄ? i mas??em pod przykryciem. Gdy grzyby zmiÄ?knÄ?, zalaÄ? je ??mietanÄ?, mieszajÄ?c zagotowaÄ?, dodaÄ? soli, pieprzu do smaku i siekanej, zielonej pietruszki. PodawaÄ? w okrÄ?g??ej salaterce.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design