Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kurki

1 kg kurek (pieprznik??w)
2 dag mas??a lub margaryny
2 dag cebuli
15-20 dag ??mietany
2 dag mÄ?ki
s??l
pieprz
Kurki oczy??ciÄ? z piasku i igie??, op??ukaÄ? wielokrotnie, pokrajaÄ?. CebulÄ? drobno pokrajaÄ?, lekko zrumieniÄ? z t??uszczem. Do t??uszczu dodaÄ? pokrajane kurki, wymieszaÄ?, dodaÄ? trochÄ? wrzÄ?cej wody, powoli zagotowaÄ?. RozmieszaÄ? mÄ?kÄ? ze ??mietanÄ?, podprawiÄ? grzyby, zagotowaÄ?, dodaÄ? s??l i pieprz do smaku. Zaraz podawaÄ?. Kurki gotowaÄ? bardzo kr??tko, gdy?? twardniejÄ?. PodawaÄ? w okrÄ?g??ej salaterce.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design