1 kg kurek (pieprznik??w)
2 dag mas??a lub margaryny
2 dag cebuli
15-20 dag ??mietany
2 dag mÄ?ki
s??l
pieprz |
Kurki oczy??ciÄ? z piasku i igie??, op??ukaÄ? wielokrotnie, pokrajaÄ?. CebulÄ? drobno pokrajaÄ?, lekko zrumieniÄ? z t??uszczem. Do t??uszczu dodaÄ? pokrajane kurki, wymieszaÄ?, dodaÄ? trochÄ? wrzÄ?cej wody, powoli zagotowaÄ?. RozmieszaÄ? mÄ?kÄ? ze ??mietanÄ?, podprawiÄ? grzyby, zagotowaÄ?, dodaÄ? s??l i pieprz do smaku. Zaraz podawaÄ?. Kurki gotowaÄ? bardzo kr??tko, gdy?? twardniejÄ?. PodawaÄ? w okrÄ?g??ej salaterce.
|