5 jaj ??wie??ych
zielone listki sa??aty
sa??atka majonezowa z po??owy ilo??ci sk??adnik??w podanych w przepisie na dodatki sezonowe do przybrania |
UgotowaÄ? jaja na twardo. PrzygotowaÄ? sa??atkÄ? majonezowÄ? z po??owy ilo??ci sk??adnik??w podanych w przepisie, pozostawiÄ? trochÄ? majonezu do polania jaj. PiÄ?Ä? listk??w sa??aty zielonej ??redniej wielko??ci op??ukaÄ?, otrzÄ?snÄ?Ä? i u??o??yÄ? na prostokÄ?tnym p????misku. Na ka??dy listek po??o??yÄ? porcjÄ? sa??atki i na sa??atce obrane jajo; jajo podaÄ? gÄ?stym sosem majonezowym. PorcjÄ? przybraÄ? krÄ???kiem pomidora, ??wie??ego og??rka krajanego ze sk??rkÄ?, marchewki, rzodkiewkami i takimi samymi krÄ???kami przybraÄ? boki p????miska.
|