Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Jaja w koszulkach z jogurtem

Kuchnia turecka
4 jaja
1/2 litra jogurtu lub ??mietany (18 proc.)
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1 ??y??eczka octu (6 proc.)
1 ??y??ka mas??a
s??l i szczypta s??odkiej papryki
1. Jogurt lub ??mietanÄ? roztrzepaÄ?, dodaÄ? czosnek i ??y??eczkÄ? octu, doprawiÄ? solÄ?. 2. WbijaÄ? jaja do wrzÄ?cej posolonej i lekko zakwaszonej octem wody (uwa??aÄ? by ??????tka siÄ? nie rozla??y) 3. GotowaÄ? na ??rednim ogniu, a?? jaja siÄ? zetnÄ?, osÄ?czyÄ?. 4. W??o??yÄ? jaja do jogurtu. 5: Na patelni stopiÄ? mas??o, wymieszaÄ? z paprykÄ? (powinno byÄ? lekko zabarwione) i solÄ?. PolaÄ? jaja jogurtem, tworzÄ?c dese??. 6. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno. Proporcje dla 2-4 os??b.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design