Kuchnia indonezyjska
6 du??ych jaj na twardo
1/2 szklanki wody
2 ??y??ki sosu sojowego lub 1 ??y??ka przyprawy
maggi i 1 ??y??ka wody
1 ??y??eczka cynamonu
1 ??y??ka utartej cebuli
1 ??y??ka roztartego czosnku
s??l i pieprz do smaku |
1. Jaja obraÄ? ze skorupek, nak??uÄ? widelcem w kilku miejscach, odciÄ?Ä? 1/2 cm bia??ka.
2. W??o??yÄ? jaja do rondla, dodaÄ? pozosta??e sk??adniki, wlaÄ? wodÄ?.
3. ZagotowaÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, gotowaÄ? dalej na ma??ym ogniu przez 30 min. (woda powinna wyparowaÄ?)
4. PodzieliÄ? na po????wki, podawaÄ? z musztardÄ?.
Proporcje dla 3-6 os??b.
|