Kuchnia meksyka??ska
1/2 szklanki grubo posiekanych, ma??ych
pieczarek
1 posiekana cebula
szczypta tymianku lub majeranku
1/4 ??y??ki chili
3 ??y??ki mas??al
6 jaj
1/2 ??y??eczki soli
6 ??y??eczek mleka |
1: Pieczarki, cebulÄ?, tymianek lub majeranek sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le przez 8-10 min. na ma??ym ogniu, nie dopuszczajÄ?c do zrumienienia.
2. WymieszaÄ?: jaja, s??l, chilli, mleko. WlaÄ? do grzyb??w i zamieszaÄ?.
3. Sma??yÄ? mieszajÄ?c, a?? jajecznica siÄ? zetnie.
4. PodawaÄ? z ry??em na sypko, z mas??em i ugotowanÄ? zielonÄ? fasolkÄ?.
Proporcje dla 4 - 6 os??b
|