Kuchnia chi??ska
2-3 jaja
2 ??y??ki oleju jadalnego
posiekany szczypiorek
2 ??y??eczki sosu sojowego lub 1 ??y??eczka przyprawy maggi i 2 ??y??eczkami wody
2-3 szklanki ry??u ugotowanego na sypko |
1. Jaja wybijaÄ? na talerzyk i ostro??nie wlewaÄ? na rozgrzany olej, sma??yÄ? na ma??ym ogniu do czÄ???ciowego ??ciÄ?cia bia??ka.
2 ??????tka kilka razy polewaÄ? gorÄ?cym olejem lub pod przykryciem sma??yÄ? na ma??ym ogniu przez 2 min.
3. PosypaÄ? szczypiorkiem i sma??yÄ? dalej przez 15 sek.
4. Jaja u??o??yÄ? na gorÄ?cym ry??u i polaÄ? sosem sojowym.
Proporcje dla 2-3 os??b
|