Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Omlety z miÄ?sem i jarzynami

Kuchnia chi??ska
3 jaja
ma??y kawa??ek ugotowanego schabu lub
kurczaka
3 pieczarki posiekane
2 ??y??ki posiekanego szczypiorku lub dymki
??y??eczka utartego selera
2 ??y??ki obgotowanej zielonej fasolki, pokrajanej w cienkie uko??ne paski
3 ??y??ki oleju s??l i pieprz

Sos :
1 szklanka roso??u lub wody
1 ??y??eczka mÄ?ki ziemniaczanej
1 ??y??eczka sosu sojowego lub 1/2 ??y??eczki
przyprawy maggi
1/4 ??y??eczki soli
??wie??o zmielony pieprz
1. Po??Ä?czyÄ? sk??adniki sosu, gotowaÄ? a?? bÄ?dzie gÄ?sty, kilkakrotnie mieszajÄ?c-trzymaÄ? w cieple. 2. Jaja wymieszaÄ? z pieczarkami, jarzynami i posiekanym miÄ?sem, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. 3. MasÄ? jajowÄ? podzieliÄ? na dwie porcje. Sma??yÄ? omlety z obu stron w rozgrzanym oleju na ma??ym ogniu. 4. PodawaÄ? polane gorÄ?cym sosem z bu??eczkami MAN-TOU lub ??e ??wie??ym bia??ym pieczywem. Proporcje dla 2 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design