Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Omlet po antylsku

Kuchnia Jamajki
8 jaj
1/2 ??y??eczki soli
1/4 ??y??eczki pieprzu
s ??y??ek wody
5-10 dkg posiekanego surowego boczku
1/2 szklanki posiekanej cebuli
1 du??a ??wie??a papryka pokrajana w ma??Ä? kostkÄ?
1. Jaja ubiÄ? z solÄ?, pieprzem i wodÄ?. 2. Boczek sma??yÄ? na ??rednim ogniu przez 5 min. 3. Skwarki prze??o??yÄ? na talerzyk. Na patelni pozostawiÄ? 3-4 ??y??ki t??uszczu. 4. U??o??yÄ? cebulÄ? i paprykÄ?, sma??yÄ? na ma??ym ogniu przez 10 min., nie dopuszczajÄ?c do zrumienienia. 5. WlaÄ? jaja i dalej sma??yÄ? na ma??ym ogniu, gdy omlet zetnie siÄ? od spodu, unie??Ä? szerokim no??em jego brzeg tak, aby reszta masy sp??ynÄ???a na dno patelni i sma??yÄ? dalej. 6. Omlet z??o??yÄ? na p??. 7. PodawaÄ? posypany skwarkami z boczku i grzankami. Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design