Kuchnia portoryka??ska
1/2 kg zgotowanych ziemniak??w pokrajanych w cienkie talarki
1 cebula pokrajana w krÄ???ki
1 szklanka ugotowanego zielonego groszku
10 dkg posiekanych par??wek lub zwyczajnej
kie??basy
10 dkg posiekanej szynki (dowolnie)
1 i 1/2 ??y??eczki soli
1 ??wie??a papryka pokrajana w cienkie paseczki lub ketchup
6 jaj |
1. Na wysmarowanej t??uszczem blaszce lub w ??aroodpornym naczyniu uk??adaÄ? warstwami : po??owÄ? ziemniak??w; par??wek, szynki, cebuli i groszku, doprawiÄ? solÄ?. Z drugiej po??owy produkt??w - u??o??yÄ? kolejne warstwy.
2. Na wierzch wbiÄ? jaja.
3. PotrawÄ? przybraÄ? paseczkami papryki lub polaÄ? ketchupem
4. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 25 min.
Proporcje dla 4-6 os??b.
|