Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Suflet ogrodowy

Kuchnia Jamajki
2 ??y??ki mas??a
2 ??y??ki mÄ?ki
1 szklanka mleka
1 ma??y ugotowany bak??a??an lub kabaczek
1 ??y??ka ketchupu
1 ??y??ka drobno posiekanej cebuli
1/2 ??y??eczki pieprzu
1 i 1/2 ??y??eczki soli
szczypta s??odkiej papryki
1 szklanka utartego sera cheddar
Ä? szklanki rozdrobnionej bu??ki
2 ??????tka
2 bia??ka
1. W rondlu stopiÄ? mas??o, dodaÄ? mÄ?kÄ?, zamieszaÄ?, wlewaÄ? stopniowo mleko, gotowaÄ? do zgÄ?stnienia, czÄ?sto, mieszajÄ?c. 2. DodaÄ? utarty bak??a??an, ketchup, cebulÄ?, ser, bu??kÄ? i ??????tka, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem, gotowaÄ? a?? siÄ? ser stopi, kilkakrotnie mieszajÄ?c. zdjÄ?Ä? z ognia, przestudziÄ?. 3. Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ?, wymieszaÄ? z masÄ? jarzynowÄ?. 4. W??o??yÄ? do wysmarowanego wysokiego ??aroodpornego naczynia. 5. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez godzinÄ?. 6. PodawaÄ? natychmiast z zielonÄ? sa??atÄ?. Proporcje dla 4-6 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design