Kuchnia Jamajki
2 ??y??ki mas??a
2 ??y??ki mÄ?ki
1 szklanka mleka
1 ma??y ugotowany bak??a??an lub kabaczek
1 ??y??ka ketchupu
1 ??y??ka drobno posiekanej cebuli
1/2 ??y??eczki pieprzu
1 i 1/2 ??y??eczki soli
szczypta s??odkiej papryki
1 szklanka utartego sera cheddar
Ä? szklanki rozdrobnionej bu??ki
2 ??????tka
2 bia??ka |
1. W rondlu stopiÄ? mas??o, dodaÄ? mÄ?kÄ?, zamieszaÄ?, wlewaÄ? stopniowo mleko, gotowaÄ? do zgÄ?stnienia, czÄ?sto, mieszajÄ?c.
2. DodaÄ? utarty bak??a??an, ketchup, cebulÄ?, ser, bu??kÄ? i ??????tka, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem, gotowaÄ? a?? siÄ? ser stopi, kilkakrotnie mieszajÄ?c. zdjÄ?Ä? z ognia, przestudziÄ?.
3. Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ?, wymieszaÄ? z masÄ? jarzynowÄ?.
4. W??o??yÄ? do wysmarowanego wysokiego ??aroodpornego naczynia.
5. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez godzinÄ?.
6. PodawaÄ? natychmiast z zielonÄ? sa??atÄ?.
Proporcje dla 4-6 os??b
|