Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Jaja na twardo
Jaja umyÄ?; je??eli sÄ? silnie zabrudzone, pocieraÄ? solÄ? i sp??ukiwaÄ? pod prÄ?dem wody. Czyste jaja zalaÄ? zimnÄ? wodÄ? i gotowaÄ? powoli 6-8 minut od zawrzenia (lub w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, odstawiÄ? na brzeg kuchni i pozostawiÄ? pod przykryciem, aby siÄ? ??ciÄ???y). Ugotowane jaja wybraÄ? p??askÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ?, w??o??yÄ? do zimnej wody, ostudziÄ?, obraÄ? czysto ze skorupek, resztki sp??ukaÄ? z jaj zimnÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?. PodawaÄ? jako zimnÄ? zakÄ?skÄ? do zimnych ostrych sos??w, sa??atki majonezowej lub innej, do ??ledzi, a tak??e do barszczu, ch??odnik??w, zupy szczawiowej.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design