Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Jaja faszerowane szynkÄ?

5 jaj ??wie??ych
przybranie sezonowe
20 dkg t??ustej szynki lub karczku
Jaja ugotowaÄ? na twardo, ostudziÄ?, obraÄ?, przekroiÄ? wzd??u??, ostro??nie wybraÄ? ??????tka, bia??ka od??o??yÄ? w po????wkach. SzynkÄ? i ??????tka zemleÄ?, rozetrzeÄ?, je??eli potrzeba, rozrzedziÄ? nieco ??mietanÄ? i masÄ? tÄ? nape??niÄ? bia??ka, nadajÄ?c im kszta??t ca??ych jaj. Bia??ko nieco ??ciÄ?Ä? z podstawy, aby jajo pewnie sta??o. Jaja u??o??yÄ? na prostokÄ?tnym p????misku, przybraÄ? dodatkami sezonowymi. Aby jaja nie zsuwa??y siÄ?, pod ka??de jajo pod??o??yÄ? ??y??eczkÄ? sa??atki majonezowej.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design