5 jaj ??wie??ych
przybranie sezonowe
20 dkg t??ustej szynki lub karczku |
Jaja ugotowaÄ? na twardo, ostudziÄ?, obraÄ?, przekroiÄ? wzd??u??, ostro??nie wybraÄ? ??????tka, bia??ka od??o??yÄ? w po????wkach. SzynkÄ? i ??????tka zemleÄ?, rozetrzeÄ?, je??eli potrzeba, rozrzedziÄ? nieco ??mietanÄ? i masÄ? tÄ? nape??niÄ? bia??ka, nadajÄ?c im kszta??t ca??ych jaj. Bia??ko nieco ??ciÄ?Ä? z podstawy, aby jajo pewnie sta??o. Jaja u??o??yÄ? na prostokÄ?tnym p????misku, przybraÄ? dodatkami sezonowymi. Aby jaja nie zsuwa??y siÄ?, pod ka??de jajo pod??o??yÄ? ??y??eczkÄ? sa??atki majonezowej.
|