Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Omlet z karczochami i grzybami

Kuchnia w??oska
4 m??ode karczochy
100 g grzyb??w borowik??w
6 jajek
1 ??y??ka tartego parmezanu
1 zÄ?bek czosnku
2 ??y??ki posiekanej natki pietruszki
1 ??y??eczka majeranku
8 ??y??ek oliwy z oliwek
s??l
czarny pieprz
Karczochy oczy??ciÄ? z wierzchnich li??ci, kolce ??ciÄ?Ä? zÄ?bkowanym no??em i pokroiÄ? wzd??u?? na cienkie Ä?wiarteczki. Na patelni rozgrzaÄ? oliwÄ?, w??o??yÄ? karczochy, sma??yÄ? 5 minut, po czym dodaÄ? oczyszczone i pokrojone grzyby, wszystko posoliÄ?, przykryÄ? pokrywkÄ? i gotowaÄ? na wolnym ogniu oko??o 15 minut. NastÄ?pnie zdjÄ?Ä? pokrywkÄ?, dodaÄ? do karczoch??w czosnek, odparowaÄ?, je??li to konieczne. Jajka wbiÄ? do miseczki, posoliÄ?, wymieszaÄ? z tartym parmezanem i majerankiem i dok??adnie ubiÄ?. NastÄ?pnie energicznie mieszajÄ?c po??Ä?czyÄ? z pietruszkÄ?, karczochami i grzybami. Ponownie rozgrzaÄ? patelniÄ? z oliwÄ? i wlaÄ? do niej zawarto??Ä? miseczki. Gdy omlet siÄ? zetnie, przewr??ciÄ? go na drugÄ? stronÄ?. Sma??yÄ? oko??o minuty. Omlet podawaÄ? na drewnianym talerzu pokrojony w Ä?wiartki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design