Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PTYSIE


12 dag przesianej maki,
1 ??y??ka cukru,
12 dag mas??a,
3 jaja,
1/4 I wody,
1 ??y??eczka proszku do pieczenia,
1 ??y??eczka cukru waniliowego.
ZagotowaÄ? wodÄ? z mas??em, mieszajÄ?c dosypaÄ? (mieszaÄ? a?? masa bÄ?dzie odstawaÄ? od garnka). Po ostygniÄ?ciu mieszajÄ?c, wbijaÄ? stopniowo jaja i dodawaÄ? cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. NastÄ?pnie k??a??Ä? ??y??eczkÄ? ma??e kulki na blachÄ? posypanÄ? mÄ?kÄ? i piec na kolor ??????ty w mocno rozgrzanym piekarniku. Ptysie wype??niaÄ? bitÄ? ??mietanÄ? lub dowolnym kremem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design