Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PLACEK MIGDA?OWY II

0,5 kg mÄ?ki,
0,5 kg cukru,
25 dag mas??a,
6 jaj,
1 paczka proszku do pieczenia,
1 ??y??eczka soli,
12 dag migda????w,
0,5 dag utartego cynamonu,
sk??rka z cytryny.
Mas??o, jaja i cukier utrzeÄ? na pianÄ?, dodaÄ? s??l, mÄ?kÄ? z proszkiem do pieczenia i sk??rkÄ? z cytryny. Wyrobione ciasto rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? 1-1,5 cm i u??o??yÄ? w nat??uszczonej formie. ObsypaÄ? przekrojonymi wzd??u?? migda??ami i cukrem z ut??uczonym cynamonem. Piec oko??o 30 minut. Upieczone ciasto krajaÄ? na gorÄ?co.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design