Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TORTILLA A LA IRUN

6 jaj,
10 dag chudego miÄ?sa (bekonu lub polÄ?dwicy),
2 strÄ?ki ??wie??ej papryki,
smalec lub oliwa,
10 dag ??wie??ych grzyb??w (borowiki lub podgrzybki),
naÄ? pietruszki,
bu??ka "paryska? (?angielka"),
s??l
MiÄ?so krajaÄ? w cienkie plasterki, grzyby i paprykÄ? - w paseczki. Na patelni rozgrzaÄ? smalec bÄ?d?? oliwÄ? i miÄ?so, grzyby i paprykÄ? sma??yÄ? na ma??ym ogniu, (najwcze??niej miÄ?so). Sma??Ä?c posoliÄ?, dodaÄ? paprykÄ?, na koniec posypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. Jaja ubiÄ? z dodatkiem soli i polaÄ? nimi usma??one miÄ?so z grzybami, formujÄ?c tortillÄ?. Na innej patelni usma??yÄ? tr??jkÄ?tne grzanki z bu??ki. Po przewr??ceniu tortilli na drugÄ? stronÄ? wetknÄ?Ä? grzanki pionowo, dzielÄ?c tortillÄ? na cztery czÄ???ci. Danie podawaÄ? na gorÄ?co.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design