6 jaj,
10 dag chudego miÄ?sa (bekonu lub polÄ?dwicy),
2 strÄ?ki ??wie??ej papryki,
smalec lub oliwa,
10 dag ??wie??ych grzyb??w (borowiki lub podgrzybki),
naÄ? pietruszki,
bu??ka "paryska? (?angielka"),
s??l |
MiÄ?so krajaÄ? w cienkie plasterki, grzyby i paprykÄ? - w paseczki. Na patelni rozgrzaÄ? smalec bÄ?d?? oliwÄ? i miÄ?so, grzyby i paprykÄ? sma??yÄ? na ma??ym ogniu, (najwcze??niej miÄ?so). Sma??Ä?c posoliÄ?, dodaÄ? paprykÄ?, na koniec posypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. Jaja ubiÄ? z dodatkiem soli i polaÄ? nimi usma??one miÄ?so z grzybami, formujÄ?c tortillÄ?. Na innej patelni usma??yÄ? tr??jkÄ?tne grzanki z bu??ki. Po przewr??ceniu tortilli na drugÄ? stronÄ? wetknÄ?Ä? grzanki pionowo, dzielÄ?c tortillÄ? na cztery czÄ???ci. Danie podawaÄ?
na gorÄ?co.
|