Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PLACEK TYROLSKI

Sk??adniki ciasta :
12 dag mÄ?ki,
1 ??y??ka cukru,
1 ??y??ka mas??a,
1 jajo.

Sk??adniki masy :
12 dag cukru,
2 bia??ka,
sok z 1 cytryny,
25 dag fig,
25 dag rodzynk??w,
25 dag siekanych migda????w,
25 dag cykaty,
6 dag sma??onej sk??rki pomara??czowej,
p???? ??y??eczki korzeni (go??dziki, cynamon),
p???? szklanki mÄ?ki ziemniaczanej.
WyrobiÄ? ciasto z podanych sk??adnik??w i w??o??yÄ? do wysmarowanej t??uszczem formy. UbiÄ? gÄ?sty lukier z cukru, bia??ek i soku z cytryny, dodaÄ? pokrojone owoce, migda??y, korzenie oraz mÄ?kÄ? i wy??o??yÄ? na ciasto. NakryÄ? papierem wysmarowanym mas??em i piec 30-45 minut.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design