Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TORTILLA KANARYJSKA

8 jaj,
1 ??rednia cebula,
3 du??e pomidory (30 dag),
2 zÄ?bki czosnku,
naÄ? pietruszki,
??wie??y estragon,
oliwa,
s??l
CebulÄ? drobno krajaÄ? i sma??yÄ? na oliwie z posiekanym czosnkiem, posiekanÄ? naciÄ? pietruszki i ga??Ä?zkami ??wie??ego estragonu. Gdy cebula jest szklista, do??o??yÄ? pomidory (bez sk??rki, pestek i pokrojone w kostkÄ?). Sma??yÄ? do powstania jednolitej masy. Jaja ubiÄ? z solÄ? i wylaÄ? na posmarowanÄ? oliwÄ? patelniÄ?. Gdy masa jajeczna zacznie siÄ? ??cinaÄ?, smarowaÄ? ??rodek masÄ? pomidorowÄ?, zagiÄ?Ä? ze wszystkich stron brzegi do ??rodka tak, by nadaÄ? kszta??t koperty. NastÄ?pnie przewr??ciÄ? tortillÄ? na drugÄ? stronÄ? i lekko podsma??yÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design