Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Grzyby sma??one

Kuchnia w??oska
400 g borowik??w
1 jajko
30 g mÄ?ki
50 g tartej bu??ki
20 ??y??ek oliwy z oliwek do sma??enia
s??l
Grzyby starannie oczy??ciÄ?, umyÄ? i osuszyÄ?. Ogonki pokroiÄ? wzd??u?? na 2-3 czÄ???ci. Kapelusze grzyb??w i ogonki obtaczaÄ? w mÄ?ce, nastÄ?pnie zanurzaÄ? w roztrzepanym i posolonym jajku, a na koniec obtaczaÄ? w tartej bu??ce. Tak przygotowane grzyby sma??yÄ? na bardzo gorÄ?cej oliwie przez 10 minut. PodawaÄ? gorÄ?ce, posolone do smaku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design