Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ry?? z grzybami

Kuchnia w??oska
260 g ry??u vialone
300 g sparzonych i obranych ze sk??rki pomidor??w
200 g dok??adnie oczyszczonych grzyb??w borowik??w
1 ??y??ka drobno posiekanej natki pietruszki
1 ??y??ka drobno posiekanego ??wie??ego any??u
1 ??y??ka drobno posiekanej bazylii
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1 pokrojona w plastry szalotka
4 du??e listki bazylii
3 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l i ??wie??o zmielony czarny pieprz
60 g mas??a
40 g tartego parmezanu
Do rondla wlaÄ? oliwÄ? i w??o??yÄ? 20 g mas??a. T??uszcz rozgrzaÄ?, dodaÄ? czosnek, szalotkÄ? oraz any?? i podsma??yÄ?. NastÄ?pnie dodaÄ? rozdrobnione pomidory i doprawiÄ? sos solÄ? i pieprzem. Rondel przykryÄ? pokrywkÄ? i na wolnym ogniu gotowaÄ? sos oko??o p???? godziny. Do??o??yÄ? pokrojone grzyby i pietruszkÄ?, zamieszaÄ? drewnianÄ? ??y??kÄ?. Po up??ywie tego czasu gotowaÄ? jeszcze 20 minut. Ry?? ugotowaÄ? w du??ej ilo??ci osolonej wody, odcedziÄ?. Do ugotowanego ry??u dodaÄ? pozosta??Ä? czÄ???Ä? mas??a, drobno pokrojonÄ? bazyliÄ?, utarty parmezan i 3/4 sosu. Rizotto i sos dok??adnie wymieszaÄ?. Gotowe porcje podawaÄ? bezpo??rednio na talerzach, polane resztÄ? sosu i udekorowane listkami bazylii.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design