Kuchnia w??oska
500 g ??wie??ych borowik??w
1 ??y??ka oregano
2 ??y??ki sosu pomidorowego
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??eczka mas??a
5 ??y??ek oliwy z oliwek o lekkim, delikatnym smaku
s??l |
Borowiki bardzo dok??adnie oczy??ciÄ?, kapelusze grzyb??w przetrzeÄ? wilgotnÄ? ??ciereczkÄ?. Trzonki pociÄ?Ä? w s??upki d??ugo??ci 1 cm, a kapelusze w plasterki p????centymetrowej grubo??ci. Mas??o rozpu??ciÄ? na patelni, wlaÄ? na nie oliwÄ?, a gdy t??uszcz siÄ? nagrzeje, w??o??yÄ? czosnek, a nastÄ?pnie dodaÄ? oregano, grzyby, s??l i sos pomidorowy. GotowaÄ? na wolnym ogniu oko??o 15 minut, a po up??ywie tego czasu podawaÄ? na st????.
|