Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
JAB?ECZNIK

1 kg jab??ek anton??wek,
25 dag mÄ?ki,
25 dag cukru,
4 jaja,
p???? paczki proszku do pieczenia,
1 olejek cytrynowy.
TortownicÄ? wysmarowaÄ? mas??em i wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Jab??ka pokrajaÄ? w drobne plasterki i wy??o??yÄ? nimi tortownicÄ?. UtrzeÄ? jaja z cukrem, dodaÄ? olejek i mÄ?kÄ? z proszkiem do pieczenia i wyrobiÄ?. Ciasto wlaÄ? na jab??ka. Piec oko??o 90-120 minut.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design