Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SZARLOTKA Z RABARBAREM

Sk??adniki ciasta :
20 dag mÄ?ki pszennej,
2 ??y??ki cukru pudru,
2 ??y??ki margaryny,
2 jaja,
5 dag ??mietany,
7 paczka proszku do pieczenia,
1 kieliszek spirytusu,
szczypta soli.

Sk??adniki nadzienia :
25 dag rabarbaru,
20 dag cukru.
Z podanych sk??adnik??w zagnie??Ä? ciasto dodajÄ?c tyle mÄ?ki, aby po dok??adnym wyrobieniu da??o siÄ? ??atwo i cienko rozwa??kowaÄ?. Po??owÄ? rozwa??kowanego ciasta wy??o??yÄ? sp??d i boki p??askiej formy wysmarowanej mas??em i wysypanej tartÄ? bu??kÄ?. Rabarbar pokrajany na drobne kawa??ki udusiÄ? w ma??ej ilo??ci wody. Gdy nieco przestygnie, dodaÄ? do smaku cukru. MarmoladÄ? po??o??yÄ? na cie??cie przykryÄ? pozosta??ym ciastem i zlepiÄ? brzegi. PosmarowaÄ? placek stopionym mas??em. Piec 40 minut w gorÄ?cym piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design