1 g????wka kapusty cukrowej (1,25 kg)
1 szklanka kaszy jÄ?czmiennej lub jaglanej
2 szklanki wody
3 ??y??ki t??uszczu
2 cebule
50 dag ??wie??ych grzyb??w lub 5 dag suszonych
0,25 szklanki ??mietany
1 ??y??eczka mÄ?ki
s??l i pieprz do smaku |
KapustÄ? przygotowaÄ? jak wy??ej. OczyszczonÄ? i posiekanÄ? cebulÄ? przysma??yÄ? na t??uszczu, oczyszczone i poszatkowane grzyby udusiÄ?. KaszÄ? ugotowaÄ? na p???? miÄ?kko z 1 ??y??kÄ? mas??a i z 2 szklankami wody, po??Ä?czyÄ? z grzybami, posoliÄ? i popieprzyÄ?, wymieszaÄ?. ZawijaÄ? w przygotowane li??cie kapusty i postÄ?powaÄ? ja k wy??ej.
|